Apple crumble

Onze eerste ontmoeting met apple crumble werd verzorgd door Manon Veneman, een vriendin waar we wekelijks mee aten. En oh wat was dat lekker! En dat vonden ze in Sol y Luna ook dus daar staat het nu ook op de kaart en is een van de meeste zo niet het meest bestelde toetje. Een makkelijk, lekker toetje.

Ingredienten

  • 150 gram koude boter (geen margerine)
  • 130 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 6 appels
  • 2 eetlepels suiker (voor de appels)
  • 11/2 eetlepel kaneel (voor de appels)

Bereiding

Apple crumble voordat ze de oven ingaatVerwarm de oven op 180-200 C.
Schil de appels in 1 x 1 cm. Strooi hierover de 2 eetlepels suiker en 1 1/2 eetlepel kaneel. Goed roeren.
Voor het deeg doe alle ingredienten in een kom. Snij met 2 messen de boter in kleine stukjes, niet te klein. Mix alles door elkaar, maar het moet niet 1 massa worden, je moet nog steeds stukjes boter zien.
Doe de appels in een ovenschaal. strooi daar de deegmassa overheen.
De apple crumble is klaar in 30-45 minuten, als de bovenkant bruin is.
Direct serveren met een bolletje ijs, vanillevla en/of slagroom.