Mosterdsoep

Dit recept van de mosterdsoep komt van Eelco’s moeder en heeft als basis een roux. We hebben hier het recept iets aangepast, iets minder room en iets meer mosterd omdat de mosterd hier niet zo sterk is als in Nederland en de room veel romiger. Ook is hier geen bieslook te vinden dus hebben we iets gekocht wat lijkt op bosuitjes.

Ingredienten

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 liter bouillon
  • 4 stukken ontbijtspek
  • 2 a 3 eetlepels mosterd afhankelijk van de mosterd
  • 150 ml room
  • 2 bosuitjes of bieslook
  • zout, peper

Bereiding

Snij de bosuitjes of bieslook in kleine stukjes.
Bak het ontbijtspek uit en snij het in kleine stukjes.
Maak een roux met de boter en de bloem en bouillon.
Doe twee eetlepels mosterd erbij en meng goed. Proef of er nog een eetlepel bij moet. Dit hangt af van de sterkte van de mosterd.
Roer de room erbij en haal van het vuur af en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Doe de soep in de kom en strooi de stukjes spek en bosuitjes/bieslook op.