Boterkoek

Een oudhollandse koek die snel te maken is. Ook is het een van de weinige gebaksoorten die je niet warm kan eten, dus even laten afkoelen voor die gegeten kan worden. Ook zijn de ingredienten overal op de wereld te vinden, bloem, boter, suiker en een eitje.

Ingredienten voor 12 puntjes

  • 250 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 225 gram koude, ongezouten boter
  • mespuntje zout
  • 1 geklutst eitje

Bereiding

Zet de oven aan op 200 C.
Snij de boter in kleine stukjes, zodat de boter koud blijft.
Doe de bloem, suiker en boter en mespuntje zout in een kom en kneed met een koude hand alles tot een samenhangend deeg.
Doe het deeg in een lage ovenschaal, snijd er ruitjes in en strijk het ei over het deeg.
15 a 20 minuten in de oven totdat de bovenkant bruin is. Begint het deeg te borrelen, dan staat de oven te heet, is het na 20 minuten nog niet bruin dan staat de oven te laag.
Af laten koelen en dan in 12 stukken snijden.