Creme tomatensoep, makkelijk en snel

Tijdens het uitproberen van de oude recepten van Sol y Luna, La Paz, Bolivia kwamen we een heel lekker, makkelijk en snel recept tegen van creme tomatensoep.  Makkelijk voor een  lunchrecept.

Ingredienten

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 1/2 kop runderboullion
  • 2 eetlepels room (slagroom bv)
  • 1/4 ui
  • 1 theelepel oregano
  • blaadjes van 1 takje verse basilicum
  • 1 ei
  • zout en peper

Bereiding

Fruit tomatenpuree, ui, oregano en basilicum (-1 blaadje voor de decoratie) todat de uitjes zacht zijn. Voeg runderboullion toe en breng aan de kook. Breek het ei en roer dit door de soep zodat je kleine sliertjes ei krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de room erdoor en serveer met een blaadje basilicum.