Tijdens ons werk als ‘restaurant consultants’ in Sol y Luna, La Paz, Bolivia kwam de wens van de eigenaar om broodje shoarma op het menu te zetten. Het moeilijkste waren de shoarma kruiden die hier niet te vinden zijn. Maar na enig uitprobeer is hier het recept voor shoarmakruiden. Verder was het moeilijk om goed brood te vinden laat staan lekker vers pitabrood. Daar wist de kok wel wat op en heeft zelf pan arabe gemaakt. Misschien dat daar ooit nog het recept voor komt maar dat hebben we nu nog niet. Voor de rest is het niet moeilijk, zie hieronder hoe het verder klaar te maken.
Ingredienten per persoon
- 1 kipfilet in dunne reepjes gesneden (100 a 125 gram)
- 1 pita broodje (pan arabe)
- 1 a 2 blaadjes sla
- 1/4 gesnipperde ui
- 1/2 in blokjes gesneden paprika
- 1/2 teentje knoflook geperst of fijn gesneden(voor vlees)
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel shoarmakruiden (hier het recept voor shoarmakruiden)
saus - 2 eetlepels mayonaise
- 1/2 teentje knoflook geperst of fijn gesneden(voor de saus)
- 1 eetlepel peterselie
- 1/2 eetlepel basilicum
- 1/2 a 1 eetlepel water om de saus wat dunner te maken
Bereiding
Doe vlees, olie, shoarmakruiden, knoflook, ui in een bakje en laat marineren voor tenminste 10 minuten. (Als je het langer wilt laten marineren terug in de koelkast, deksel of plastic eroverheen.)
Maak de saus door alles door elkaar te roeren. Doe het in het bakje/schoteltje waar je de saus in wilt serveren.
Snij broodje open en leg de sla erop.
Bak vlees plus rest van de ingredienten in de koekenpan voor ongeveer 5 minuten zodat vlees gaar maar wel lekker zacht is. In antiaanbakpan heb je geen tot weinig olie nodig wat dat zit al in de marinade. Andere koekepannen 1 a 2 eetlepels extra.
Strooi vlees op de sla.
Serveer broodje met knoflooksaus.