Onze eerste ontmoeting met apple crumble werd verzorgd door Manon Veneman, een vriendin waar we wekelijks mee aten. En oh wat was dat lekker! En dat vonden ze in Sol y Luna ook dus daar staat het nu ook op de kaart en is een van de meeste zo niet het meest bestelde toetje. Een makkelijk, lekker toetje.
Ingredienten
- 150 gram koude boter (geen margerine)
- 130 gram suiker
- 200 gram bloem
- 6 appels
- 2 eetlepels suiker (voor de appels)
- 11/2 eetlepel kaneel (voor de appels)
Bereiding
Verwarm de oven op 180-200 C.
Schil de appels in 1 x 1 cm. Strooi hierover de 2 eetlepels suiker en 1 1/2 eetlepel kaneel. Goed roeren.
Voor het deeg doe alle ingredienten in een kom. Snij met 2 messen de boter in kleine stukjes, niet te klein. Mix alles door elkaar, maar het moet niet 1 massa worden, je moet nog steeds stukjes boter zien.
Doe de appels in een ovenschaal. strooi daar de deegmassa overheen.
De apple crumble is klaar in 30-45 minuten, als de bovenkant bruin is.
Direct serveren met een bolletje ijs, vanillevla en/of slagroom.