Sirra – Visschotel met cocosrijst

Na het zelf vangen van de Barracuda’s hebben we zelf ook de Barracuda’s schoongemaakt. Van de Barracuda’s hebben we samen met Calvin, de vriend van Natasja, de hosteleigenares, een Beliziaanse visschotel gemaakt. Wij hebben het met Barracuda gemaakt, maar het kan ook met andere vissoorten, als het maar geschikt is om te stoven, bijvoorbeeld Kabeljauw.

De moten vis                             De Okra

De rijst met cocosmelk            Schoonmaken van de coco

De bakbanaan, wortel en coco    Toevogen van de vis

Ingredienten

  • Barracuda (of andere, te stoven vis, bv Kabeljauw)
  • Limoenen
  • Ui
  • Pepers
  • Knoflook
  • Seasoning kruiden
  • Zwarte peper
  • Salie
  • Koriander
  • Knoflook
  • 400 gr. Rijst
  • 3 zakjes Cocosmelkpoeder (niet zoet!)
  • Wortelen
  • Coco (een soort aardappel)
  • Bakbananen
  • Aardappelen

Bereiden:

1. Vis in moten snijden en in water zetten met 2 uitgeknepen limoenen.
2. Rijst met 1 zakje cocosmelkpoeder en een beetje zout koken.
3. Bak de uien, knoflook en peper in wat olie
4. Meebakken: de Oker en de Koriander en weer even bakken
5. Toevoegen: salie, zwarte peper, en seasoning kruiden en weer even bakken
6. Voeg water toe, aardappelen, wortel en de coco en kook dit half gaar in ongeveer 10 minuten.
7. Voeg 2 zakjes cocosmelkpoeder toe en de bakbananen en kook weer verder, ongeveer 5 minuten en regelmatig roeren anders gaat de boel schiften.
8. Voeg de moten vis toe, laat ze bovenop drijven en schep regelmatig het vocht er overheen. Doe dit tot de moten gaar zijn.
9. Haal de moten vis er uit en kook nog even verder tot alles gaar is.
10. Voeg zout naar wens toe.